.

Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2015

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ SPECIAL OLYMPICS 2015

Οι παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics 2015 που πραγματοποιούνται στο Λος Άντζελες από 25 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου χαρακτηρίζονται ως το μεγαλύτερο αθλητικό και ανθρωπιστικό γεγονός οπουδήποτε στον κόσμο για το 2015.  Στους αγώνες αναμένεται, να συμμετάσχουν περισσότεροι από 6.500 αθλητές και 2.000 προπονητές που εκπροσωπούν 165 χώρες, μαζί με 30.000 εθελοντές και να παρακολουθήσουν 500.000 θεατές.
Η Ελλάδα συμμετέχει σε 17 από τα 24 αθλήματα (Κολύμβηση, Στίβο, Badminton, Basketball Γυναικών, Basketball Ανδρών, Ποδόσφαιρο 7X7 Ανδρών, Ποδόσφαιρο 7X7 Γυναικών, Ενόργανη και Ρυθμική Γυμναστική, Ιππασία, Handball, Judo,Kayaking, Άρση Βαρών, Tennis, Ιστιοπλοΐα).
Τα Special Olympics και οι Παραολυμπιακοί είναι δυο διαφορετικές οργανώσεις που έχουν αναγνωρισθεί από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Στα Special Olympics συμμετέχουν αθλητές με διανοητική αναπηρία όλων των βαθμίδων ικανότητας. Ένα πολύ μικρό ποσοστό των αθλητών Special Olympics έχει και σωματική αναπηρία. Στους Παραολυμπιακούς συμμετέχουν αθλητές έξι κατηγοριών αναπηρίας που αγωνίζονται μόνο σε ανώτατο αθλητικό επίπεδο. Στα Special Olympics ισχύει η βασική αρχή των αγώνων πώς μέσα από τον ανταγωνισμό επί “ίσοις όροις’’ θα καθοριστεί ο «καλύτερος» αθλητής ή ομάδα.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.