.

Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2015

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ

Στα πλαίσια του μαθήματος της Α΄ Λυκείου "Γεωλογία και Διαχείριση Φυσικών Πόρων" που διδάσκεται στο 1ο Γενικό Λύκειο Περιστερίου, πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή στην Κηφισιά, την Παρασκεύη 20 Νοεμβρίου 2015.
Η επίσκεψη περιλάμβανε ξενάγηση στο Μουσείο Γαία και περιήγηση - ενημέρωση στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.
Στη Μόνιμη Έκθεση Γαία οι μαθητές, με τη βοήθεια ξεναγών και σύγχρονης τεχνολογίας, ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του πλανήτη Γη εδώ και εκατομμύρια χρόνια και πως οι παρεμβάσεις του ανθρώπου διαμόρφωσαν τη σύγχρονη κατάσταση. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους εκθεσιακούς χώρους "Γη και Οικοσυστήματα", "Χρησιμοποιώντας τη Γη", "Οι πέντε Προκλήσεις" ("Ενέργεια", "Μεταφορές", "Φυσικοί Πόροι", "Νερό" και "Τροφή").
Στη συνέχεια οι μαθητές επισκέφθηκαν τα εκθέματα της Μόνιμης Έκθεσης Φυσικής Ιστορίας και τους χώρους "Εντομολογία", "Θηλαστικά", "Υδροβιολογία", "Ορνιθολογία", "Ερπετολογία",
"Παλαιοντολογία", "Γεωλογία", "Βοτανική".Τους μαθητές συνόδευαν οι καθηγητές του 1ου ΓΕΛ Περιστερίου, Λεοντίου Εμμανουήλ (Μηχανολόγος Μηχανικός-διδάσκων του μαθήματος) και Ζαχόπουλος Χριστόφορος (Βιολόγος)
      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.