.

Τρίτη, 24 Απριλίου 2018

ΔΕΙΓΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΕΚΠΑ ΣΤΟ 1(ο) ΓΕΛ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Στα πλαίσια της εφαρμογής της Διερευνητικής Μάθησης στις Φυσικές Επιστήμες μεταπτυχιακοί φοιτητές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) πραγματοποίησαν δύο τρίωρες δειγματικές διδασκαλίες σε δύο τμήματα της Β΄ Λυκείου με χρήση της διαδικτυακής πλατφόρμας ILS (Inquiry Learning Spaces). Πρόκειται για online εργαστήρια που στοχεύουν να προσφέρουν στους μαθητές διερευνητικές εμπειρίες μάθησης. Η όλη διαδικασία έλαβε χώρα στην αίθουσα πληροφορικής του 1ου Γενικού Λυκείου Περιστερίου.
Οι διδασκαλίες είχαν σχεδιαστεί υπό την επίβλεψη της Κας Μαυρικάκη Ευαγγελίας, αναπλ. καθηγήτριας Βιολογίας και Αγωγής Υγείας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ και αφορούσαν στο γνωστικό αντικείμενο της Βιολογίας στην ενότητα Φωτοσύνθεση.
Η πρώτη διδακτική παρέμβαση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018 και η δεύτερη την Δευτέρα 23 Απριλίου 2018. Στόχος αυτών των δύο δειγματικών διδασκαλιών ήταν να εμπλακούν οι μαθητές σε ένα διερευνητικό περιβάλλον μάθησης που τους οδηγεί στο να θέτουν ερωτήσεις, να βρίσκουν νέες λύσεις και να κατανοούν επιστημονικά προβλήματα.
Ευχαριστούμε τους φοιτητές και τους μαθητές που συμμετείχαν και τους ευχόμαστε καλή πρόοδο.
Ζαχόπουλος Χριστόφορος
Εκπαιδευτικός 1ου ΓΕΛ Περιστερίου
Βιολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.